среда, 25. новембар 2015.

МНОГОСЛОВНИ АНАГРАМ ДИНКА КНЕЖЕВИЋА

Динко Кнежевић
Реагујући на пост који сам објавио јуче, наш рекордер у састављању анаграма са великим бројем слова, Динко Кнежевић, послао је следећи текст:
ЈЕ Л' ОВО АНАГРАМ О ОТАШЕВИЋЕВОЈ ПЕСМИ (ЊЕНЕ СТИХОВЕ ПЕВАО ЈЕ БЕНД "ЕЛЕКТРИЧНИ ОРГАЗАМ"), О ОНОМЕ ПЛАВЕТНИЛУ НАДЕ? ЈЕС'!
ОНОМАД СЛУШАЈУЋ', ЖЕЛЕСМО СВЕ!
МОЖДА БЕСМО СУДБОМ У УМНОМ СОСУ? ЈЕ Л' УМ ЈОШ ОСЕБУЈНО БРУСЕ?
ОЈ, ЦАРЕ, БЕЗ ЈЕЦАЈА ЈЕ!

Решење је цела песма Ђорђа Оташевића (са насловом) која је објављена у том ПОСТУ. 


Честитам невероватном Динку који не престаје да нас изненађује изванредним анаграмима - недавно је објавио анаграм од назива свих држава које чине САД (ОВДЕ).

2 коментара:

  1. Док са усхиќењем гледам овај сјајан рад, нешто размишљам о томе да ови ,,Динкови стихови" неки добар аранжер укомпонује у песму и ,,Електрични оргазам" то изведе. Наравно да ово је вероватно нереално размишљање, али ко зна... У сваком случају Динко ,,продужи даље..." . Колико тебе овакви радови испуњују, код нас енигмата тај осеќај је двоструко веќи кад видимо вакве уратке.У ишчекивању следеќег твог врхунског анаграма- ПОЗДРАВ.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo bi mogao pre da otpeva Bajaga :)
    Za ovakve anagrame nije dovoljna, kako neki misle, samo upornost. Možete premetati slova unedogled, pa ništa ne dobiti na kraju. Treba imati osećaj šta može od toga ispati, možda i intuiciju. Još jednom: bravo Dinko!

    ОдговориИзбриши