уторак, 3. април 2018.

JEDNA MAZOHISTIČKA BUŠMANKA

Planirao sam da je ponudim nerešenu, ali bi tada bila sadomazohistička :)

15 коментара:

  1. Respekt!A pokušaj od 7 trinaestica ili četrnaestica?
    Pozdrav!
    Žarko

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo bi manje crnih polja da nisam izbegavao jednoslove i dvoslove u sredini dijagrama.

      Избриши
  2. Lapsus, mislio sam na 7 "dvadesetjedinica".Dobar izazov! Žarko

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Shvatio sam da je reč o lapsusu. Za takav poduhvat treba imati veliki popis dvadesetjedinica, a ja to nemam.

      Избриши
  3. Svaka čast Miroslave, trebao si staviti i neriješenu mrežu, izgleda zastrašujuće... Ako bih ostao u mom opisivanju prožetosti sa "vodom koja teče i povezuje dijelove mreže" onda je ovo prava poplava.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Hajro. Pre nekoliko godina sam se opredelio za enigmatiku za "normalne" ljude. Ovo je samo kratak povratak "ludilu". Nemam nameru da to prečesto činim :)

      Избриши
  4. Lijepo je i normalno nekad "poludjeti", treba probati, istražiti, potaknuti druge. Sve je dobro dok čovjek bira, no nekako, uz sav evidentni napredak (u efikasnosti, bjelinama, PDR i sličnim brojčanim kategorijama), kao da je sve prilično uniformno, ili autori nemaju mogućnost da biraju ili im nedostaje poriva, originalnosti, ne znam... Sve je manje autora koje možemo prepoznati i bez potpisa. Tebe prepoznam po efektnim likovima.

    ОдговориИзбриши
  5. Volim da dijagram izgleda prozračno, da nema više od dva polja "na gomili", pa bilo to nešto jednostavno za dnevne novine ili malo zahtevnije za enigmatski list. Nažalost, malo ko vodi računa o lepoti kod predstavljanja enigmatskog rada... I kad nešto dobro (odlično) sastave, većina kolega to skarabudži kako zna i ume, bez mnogo truda, pa time dosta pokvare užitak, a i sam rad. Ja se trudim da i najobičniji rad ulepšam lepom slikom, skladom boja, rasporedom ilustracija. Često izgubim više vremena na pripremu nego na samo sastavljanje.

    ОдговориИзбриши
  6. Bilo bi lijepo da se nađe način (recimo izbor rada mjeseca, tromjesečja, godine...) da se radovi sa dodatnim kvalitetima, izuzetnošću... izdvoje, sačuvaju, komentarima pojasne, obogati njihova percepcija i enigmatska teorija. Grafički dio je posebno zanimljiv, hiperprodukcija i tu ne pomaže, naprotiv, no vrijedno bi bilo prepoznati izuzetne stvari. Ja sam odavno slab na nepravilne izreze za ilustracije u skandinavkama, sa današnjom tehnikom bi ih moglo biti više.

    ОдговориИзбриши
  7. Biće valjda jednom i ta penzija ...

    ОдговориИзбриши
  8. Vjeruj nije veselo kad počneš od višestruke nule (jezik, upotrebljivo znanje, novac...) sa 40 godina. 14.5 godina rada u BL i SA je isparilo, no, kao i ti, valja se boriti i tražiti i užitak, i u enigmatici.

    ОдговориИзбриши
  9. Naravno, Hajro, ne zavidim ti. Enigmatika nas je (možda) održala - njojzi hvala!

    ОдговориИзбриши