петак, 13. март 2020.

FOTO-ALBUM - 890

Enigmatska četvorka iz Niša: Miroslav Cvetković, Žarko Đokić, Nikola Popović (pokojni) i Marjan Radaković na prvim susretima enigmatskih klubova Jugoslavije u Vinkovcima 1980. godine (drugo mesto za EK "Naissus").

5 коментара:

  1. Bio sam na odsluženju vojnog roka u BG. Kao "stara kuka" uzeo sam sebi za pravo da te subote budem sa enigmatama u Vinkovcima. "Civilka" je pomogla da se bezbedno pridružim drugarima na ŽS u Beogradu i zajedno otputujemo za Vinkovce. Detalja se više ne sećam. Pa, prošlo je skoro četrdeset godina!

    ОдговориИзбриши
  2. I ja se slabo sećam ovih susreta kao i prvog enigmatskog voza kojim smo putovali od Beograda do Zagreba (Sava ekspres) i takmičili se u sličnom sastavu (Sami umesto Marjana) - i pobedili!

    ОдговориИзбриши
  3. E, sada se sećam. U Vinkovcima nam je izmakla pobeda zbog pogrešnog odgovora na pitanje da li je bazuka američko ili rusko oružje! Niko nije rešio slovni rebus KSENA LAZI PRIZNANjE UZE. Nikola Popović je bio blizu rešenja (mislim da je to bila prva polovina rešenja) no, bio je u cajtnotu te je pobeda pripala, koliko se sećam Vazaku? Iskreno, dugo sam žalio za propuštenom prilikom!

    ОдговориИзбриши
  4. Pre nekoliko godina sam na jednom enigmatskom blogu objavio prilog o ovim susretima (http://enigmatikatio.blogspot.com/2014/04/nostalgija-189.html)... Sve sam ponovo zaboravio :( Pobedila je "Pliva", "Vazak" je osvojio drugo mesto, a EK "Naissus" treće.

    ОдговориИзбриши