понедељак, 6. август 2018.

DUPLERICA

"Eureka" broj 450 od 27. marta 1982. godine - 32. i 33. strana.

5 коментара:

  1. Miroslave, kako je nastala ova duplerica da si morao svih pet tematskih pojmova da zbiješ u donjem delu duplerice? Pretpostavljam da je urednici "Eureke" hitno trebala ova tematska duplerica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, bilo je za juče! Ideja je bila da uz svaku sliku dam brojčanicu, a sadržaj da bude netematski... U toku sastavljanja se javila Nevena Knežević i insistirala da unaokolo (u nezavršen deo ukrštenice) udenem nekoliko tematskih pojmova. Pola sata nakon toga sam joj telefonom izdikrirao celu skandinavku. Dva dana posle toga se broj pojavio na kioscima.

      Избриши
  2. Fotografije su moje, slikao sam predstavu velikog sovjetskog cirkusa koji je nastupao u hali Čair. Mesec dana pre ovog telefonskog sastavljanja duplerice bio sam u redakciji i dao im nekoliko desetina svojif fotografija (uglavnom glumica i glumaca). Naravno, njih su posebno plaćali.

    ОдговориИзбриши
  3. Kad već pomenu telefonsko diktiranje skandinavke setih se da sam nekada (nije bilo samo jednom) i ja tako "slao" ukrštenice!
    Naime, jednom me je nazvao Milan Jelenković i rekao da mu hitno treba skandinavka sa temom o Čikago Bulsima, novim-starim šampionima NBA lige. Sastavim je za par sati i izdiktiram skandinavku Milanu preko telefona. Huper je izašao za tri dana!
    A par puta sam i Patrnogiću diktirao "hitne" duplerice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Danas je sve to mnogo jednostavnije (imejl). Pre par meseci sam menjao stranicu sa rešenjima ("Osmosmerka"), poslao je mejlom u 5 popodne, a list (68 strana u boji) je odštampan do pola 11 uveče.

      Избриши