уторак, 30. јул 2024.

STIGLA KNJIGA


Danas mi je stigla knjiga Nedjeljka Nedića "Uzorne potiraljke". Hvala neumornom enigmatskom autoru i pregaocu iz Ugljare kod Orašja na lepom poklonu.

PRVO ZLATO U PARIZU

 

Prve medalje za Srbiju u Parizu - Damir Mikec je osvojio zlato u miksu sa Zoranom Arunović. 

FOTO-ALBUM - 1506

 

Istočni Pirineji za kraj "evropske turneje" - Majkl Donato i Jovana Cvetković juče u Andori.

понедељак, 29. јул 2024.

FOTO-ALBUM - 1505


Moj stariji unuk Sava sa ocem Aleksom na mostu preko reke Vučjanke, pritoke Veternice (pritoka Južne Morave), nedaleko od jedne od najstarijih hidroelektrana u Srbiji, podignute 1903. godine (snimila: mama Janja).

POPODNEVNI REBUS - 2439


7, 6 = 5, 8

FOTO-ALBUM - 1504

 



Jovana i Majkl juče su obišli benediktinski manastir Monserat koji se nalazi u planinama blizu Barselone. U manastiru se čuvaju dela poznatih umetnika: El Greka, Pikasa, Dalija, Monea, Zurbarana, Karavađa, a čuvaju se i predmeti iz drevnog Egipta i sa Bliskog istoka. Nakon što su ga Napoleonove trupe dva puta spalile, obnovljen je početkom XX veka, a u obnovi je učestvovao i Antonio Gauda.

уторак, 23. јул 2024.

недеља, 21. јул 2024.

NOVO! NOVO! NOVO!


Poslednjih tridesetak godina jedan broj svojih enigmatskih priloga potpisivao sam pseudonimom Jovan Janjić - svi koji me dobro poznaju znaju zašto. Od danas koristim novi: Sava Vasić (uskoro ću dodati i Vasu Savića). I opet: svi koji me dobro poznaju znaće razlog.
Na slici je četvrta stranica "Male Enigme" broj 110 (dnevni list "Večernje novosti").

МАЛА ENIGMA 110



Недељни енигматски додатак на четири странице Зорана Милуновића из данашњих "Вечерњих новости".