среда, 3. април 2019.

HAJRO HODŽIĆ JAVLJA

10-12.5.2019
Hotel "Ada" Bihać
387 37 318 100
http://www.aduna.ba/
Peti susret enigmata na Uni će biti održan na istom mjestu, vjerujem uz mnogo istih učesnika (posebna dobrodošlica novim, no posebna zahvalnost starim) uz uglavnom isti program natjecanja. Nadamo se istoj pozitivnoj energiji i ugodnom druženju. Dosad je uvijek enigmatika pobjeđivala pa se valja se držati one sportske o nemijenjanju “ekipe” sve dok su rezultati dobri. Mnogo šta je bilo nesavršeno, no nikad nije ni bilo riječi o savršenstvu već o dobroj volji hobista i ugodnom zajedničkom vikendu. Ništa više od toga, ali i ništa manje. Veliko je to. Vidimo se na Uni.
Cijena pansiona je ista kao i prošle godine, hvala hotelu “Ada” na statusu “starih gostiju” – puni jednodnevni pansion (od večere do ručka) u dvokrevetnoj sobi košta 65 KM po osobi. Za rezervacije se obratite direktno hotelu, ako imate problem javite se na e-mail hodzich@gmail.com.
 O programu ovog časa mogu reći da je razumno zadržati ono što je specijalnost unskog druženja (kvizovka, bušmanijada, anagramijada, brzinski zadaci za rješavače…), no jednako je razumno raditi na poboljšanjima (pravila kvizovke, žiriranje bušmana i anagrama …), sugestije i prilozi dobro došli. Finansije (nema nikakve podrške) nameću neangažiranje orkestra, naći ćemo načina da se zabavimo. Ako budemo imali sreće sa vremenom i prostora u satnici, skočićemo na kakav lijepi izlet. Koliko god nas bude biće nam dobro, zadaci (sastavljački i rješavački), pehari, diplome, novčane nagrade… sve će biti spremno na vrijeme. Turnir u kvizovki bi trebalo startati u petak popodne, nastaviti u subotu ujutru, prekinuti za bušmanijadu (subota prije ručka) i anagramijadu (subota poslije ručka). Žiriranje bušmana istog dana će uvijek biti problem, umor i nedostatak vremena nisu dobri saveznici. Prošle godine je bilo prilično dobro (svi su ocjenjivali sve radove redajući ih od najboljeg naniže, stavljajući svoj rad na posljednje mjesto) i sklon sam da isti sistem ponovimo za oba autorska natjecanja (bušmanijada i anagramijada). Bušmani će biti uniformno prepisani (prazna i ispunjena mreža), nepoznati pojmovi provjereni i objašnjenja priložena uz radove … Bušmane ćemo sastavljati, kao i dosad, na jedan od pet parova sintagmi, izabranih slučajno iz povelikog popisa. Anagramisti će, kao i dosad, premetati jednu od ponuđenih varijanti pitanja na određenu temu. Sastavljanje uživo je posebna kategorija, poseban užitak, izazov i posebno vrijedan uspjeh, pobjednici su svi koji završe. Vrh tabele pripada vrhunskim majstorima koji su u ograničenom vremenu, baš toga dana, u baš toj pojakoj konkurenciji bili u stanju napraviti nešto što će kolege proglasiti najboljim. To što radovi nisu na nivou kućne produkcije nije mana, jednostavno je riječ o dvije potpuno različite, neuporedive stvari. Pored odsustva pomagala tu je i prekrasna razlika u prisustvu dragih kolega koji su prihvatili ovakav izazov, uložili vrijeme i trud da bi naš lijepi hobi još jednom pobijedio.

Нема коментара:

Постави коментар