недеља, 12. април 2015.

SUSRETI ENIGMATA UNA 2015

Od Hajrudina Hodžića sam dobio sledeći dopis:

SUSRET ENIGMATA UNA 2015
Hotel  “Ada” www.aduna.ba  (15 – 17. 5. 2015.)

Turnir u kvizovki (dvokružno ako bude moguće). Suđenje i kriteriji će biti precizirani u narednih desetak dana. Natjecanje autora – disciplina: klasična križaljka SUBOTA PRIJE PODNE. Neposredno pred početak biće izvučen određen broj parova zadanih riječi, svaki autor će neovisno od drugih izabrati jedan par oko koga će graditi svoj sastav. Svi radovi će biti prepisani i “potpisani” šifrom te dostavljeni članovima žirija. Članovi žirija (ugledni  autori i urednici, imena ce biti objavljena naknadno) će neovisno napraviti svoj poredak i kratko obrazložiti svoj izbor najboljih. Nikakva pomagala nisu dozvoljena, raspoloživo vrijeme ćemo dogovoriti (2-3 sata). Jezička varijanta: ijekavica ili ekavica, etimologija ili fonetika. Nagrade su, zasad, pehar za pobjednika i diplome za sve učesnike. Članovi žirija se mogu okušati u sastavljanju pod istim uvjetima kao i natjecatelji, ali van konkurencije. Natjecanje autora – disciplina: male zagonetke SUBOTA POPODNE. Žiri će zajednički utvrditi način bodovanja. Sve ostalo kao i gore.Različita brzopotezna natjecanja (rješavačka i autorska), kvizovi …Prezentacije, izložbe, razgovori, diskusije. Monodrama u izvedbi Miloša Milićevića. Organiziranje izleta je još u toku.

Sva pitanja i prijedloge u vezi natjecanja slati na: hodzich@gmail.com

Sva pitanja i prijedloge u logističkom dijelu susreta slati na:  m.mesud@hotmail.com

Za rezervacije se obratite direktno na Hotel “Ada” info@aduna.ba tel:  387 37-226-394 Cijene za jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, dnevno po osobi:
noćenje s doručkom   50.00 KM,  polupansion   62.00 KM,  puni pansion   68.00 KM
Više informacija na blogu:  http://www.abcitd-una2015.blogspot.com/

3 коментара:

  1. Nažalost, ja neću prisustvovati ovom izuzetnom skupu, ali ga preporučujem svakom enigmati sa ovih prostora!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Miroslave, toliko pozitivne energije oko ovog susreta da zaista nekako vjerujem da ce biti izvrsno. Organizacijski ne izgleda previshe zahtjevno, imamo i nesto iskustva, rachunamo i na pomoc, dobru volju i strpljenje svih... bice dobro. Puno je faktora koji namecu pristup da valja pogurati i pretvoriti ovo u lijepu tradiciju.

    Nedostajacesh nam iz mnogo razloga, prijateljskih, kolegijalnih, generacijskih i profesionalnih. Moram priznati da posebno mislim na diskusije, bice toga, planiranog I neplaniranog... Zaista steta.

    ОдговориИзбриши