недеља, 20. август 2017.

LUKIN "SUBOTIČKI" REBUS

2, 7, 1, 4 = 5, 3, 6

9 коментара:

  1. Da: "SK" autobus, "T" arke. AUTOBUS je pojam nastao od slova reči SUBOTICA.

    ОдговориИзбриши
  2. Nažalost, nama kod sastavljanja nije priznat niti jedan rebus u kome se osim SUBOTICA upotrijebilo makar ijedno dugo slovo!

    ОдговориИзбриши
  3. Mišljenja sam - ako uvjete zadatka pogrešno razumije( ili ne čita) 2-3 čovjeka to je njihov problem. Ali, ako većina'krivo shvati i pogrešno napravi ?(ovo je osobni zaključak- nismo vidjeli baš sve napravljene rebuse tako da isto ne tvrdim ), onda je zaključak da je zadatak ili nedovoljno , ili loše objašnjen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prihvatam krivicu i izvinjavam se takmičarima, mada sam siguran da su takmičari dovoljno iskusni (nije im prvo takmičenje u sastavljanju rebusa i znaju šta se uvek od njih traži) i da su mogli shvatiti "šta je pisac hteo da kaže".

      Избриши
  4. Ja sam imao BORI LOPTICE NISU SKUPE (Bo, rilo, ptice, "N" Isus, kupe). Moglo je i DANI LOPTICE NISU SKUPE. U oba slučaja je iskorišćeno sedam slova od SUBOTICE. Iako sam govorio kolegama da sam (evo, ispostavilo se sada) shvatio šta je priređivač zagonetaka hteo reći - uporno su me ubeđivali u suprotno! Verovatno nisam ni imao boda za rebus pa i ne čudi moj konačni plasman (još uvek ne znam koje sam mesto zauzeo).

    ОдговориИзбриши
  5. Nije ovo dobro, Rešade. Imaš samo ISUS, a treba ti još jedna reč od 4 slova iz reči SUBOTICA.

    ОдговориИзбриши