четвртак, 2. новембар 2017.

16. MEĐUNARODNO PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE


Poštovani ljubitelji enigmatike,
Tokom novembra i decembra 2017. godine na blogu ŠMEK (chessandpuzzles.blogspot.rs) biće održano 16. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste. Reč je o našem najkvalitetnijem enigmatskom takmičenju, na kome je do sada učestvovalo oko 150 autora sa preko 8000 anagrama vrhunskog kvaliteta.
Pravo učešća imaju svi ljubitelji enigmatike iz Srbije i inostranstva. Radovi se sastavljaju isključivo na srpskom jeziku, a prihvataju se samo čisti anagrami, bez izmene, manjka ili viška slova. Maksimalna dužina anagrama može da bude 50 slova.
U svakom mesecu takmičari mogu da prijave dve minijature (radovi do maksimalno 10 slova), dve anagramirane ličnosti, dva anagrama za generalnu kategoriju (radovi na opštu tematiku), dva aktuelna anagrama i jedan anagramni izazov (tema koju domaćin određuje za svako kolo). U prvom kolu anagramni izazov glasi: BOGOVIMA SU MILI SAMO ONI KOJIMA JE MRSKA NEPRAVDA.
Radovi za prvo kolo primaju se od 1. do 30. novembra, a za drugo kolo tokom decembra. Mogu da se šalju na blog ŠMEK, na mejl zoradis@eunet.rs ili na adresu: Zoran Radisavljević, Narodnog fronta 18, 21000 Novi Sad. Paralelno sa šampionatom održava se i revijalno takmičenje Crven ban (izbor najboljeg vulgarnog anagrama), na kome takmičari mogu da učestvuju takođe s dva anagrama mesečno. Naravno, na kraju godine biće priređen i Gran Pri, na kome se biraju najbolji radovi po kategorijama i Anagram godine. Kompletne propozicije takmičenja možete pronaći na blogu.
Nadam se da ćete pronaći vremena da učestvujete na ovom tradicionalnom konkursu. Svim takmičarima želim odlične anagrame i mnogo uspeha, ali pre svega da se dobro zabave, u fer i korektnoj igri.
Lep pozdrav,
Zoran Radisavljević

Нема коментара:

Постави коментар