уторак, 10. април 2018.

JUČERAŠNJA SKANDINAVKA 7x19 (6x18)

Skandinavka, autor...
VIDI 

4 коментара:

  1. Nisam navraćao par dana, propustih da svjedočim vrlo specijalnim dostignućima... nedostaje nam i riječi za opisati, neka ostane pomenuto "ludilo". Svaka čast, drskost ovdje nije dovoljna, ni internet... treba samopouzdanja i pozitivnosti u skladu s onim "živela enigmatika", živjelo i sve ostalo pozitivno vezano za naš lijepi hobi koji nam jeste puno pomogao (slažem se Miroslave "...njojzi hvala").

    ОдговориИзбриши
  2. Da, Hajro, premalo je među nama onih koji će ovo uopšte pokušati. Lakše je, valjda, baviti se drugima, kritikovati sve što je neko drugi uradio, veličati sebe i "svoje", a napadati drugog i "njegove". Žarkovo pregalaštvo budi nadu.

    ОдговориИзбриши
  3. Enigmatikom se možemo baviti na bezbroj načina (od ležernog rješavanja do ovakvih dometa, od igranja riječima do profesionalnih obaveza...). Meni se čini da se ljepota uživanja u hobiju gubi kada ga počnemo koristiti kao "vozilo" za druge stvari. Žarkovo "Živela enigmatika" bi trebalo biti generalni moto, puno toga je protiv enigmatike, moramo li biti i mi. Nije fer prema našem lijepom hobiju, kao u onoj priči o treniranju konja da ne jede - bez entuzijazma, dobre volje, strpljivosti ... izgladnjujemo to što volimo. Jest patetično ali jeste i istina, ako je želimo vidjeti.

    ОдговориИзбриши