четвртак, 2. август 2018.

SA FEJSBUKA

Džuboks je bio jugoslovenski muzički časopis koji je s prekidima izlazio 20 godina: od 1966. do 1986. Bio je prvi i verovatno najznačajniji list u SFRJ koji se bavio rok muzikom i srodnim temama, a takođe i prvi istočnoevropski rokenrol magazin Istorija Džuboksa mogla bi da se podeli na dva dela: prvi i kraći je period druge polovine 60-ih prošlog veka kada ga je objavljivala beogradska izdavačka kuća Duga, a drugi je vreme od sredine 70-ih do sredine 80-ih kada je izdavač bilo preduzeće Dečje novine iz Gornjeg Milanovca. U oba slučaja redakcija se nalazila u Beogradu... iz srpske Vikipedije.
Evo skandinavke koju sam objavio u ovom kultnom listu krajem 1984. godine (broj 181 iz oktobra '84. godine) i naslovne strane tog broja.

5 коментара:

  1. Ja sam svojevremeno radio veliku tematsku skandinavku za svaki broj lista POP ROK. Nažalost, nemam sačuvan niti jedan primerak tog časopisa. Ako neko slučajno nabasa na te novine, može skenirati stranice i poslati ih, recimo na ovaj blog. Nadam se da Miroslav nema niša protiv.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da nemam ništa protiv, Rešade. Možda možeš naći neki broj preko Kupindo.com ili neke slične.

      Избриши
  2. Решаде, погледаћу у моју "архиву" да ли имам још који број Поп-рока, па ако имам, не скен, већ оригинал добијаш од мене. Надајмо се најбољем.

    ОдговориИзбриши