среда, 27. новембар 2019.

НА ДАНАШЊИ ДАН

 
 
 

 

  
27. новембра 1992. године "Дечје новине" су издале први број "Осмосмерке". Био је то први енигматски лист само са осмосмеркама у Србији (тадашњој СР Југославији) и мој први од петнаестак листова, енигматских додатака и енигматских рубрика које сам уређивао и/или припремао за штампу.

2 коментара:

  1. Ovo prvi put vidim! Posebno mi se sviđa osmosmerka ilustrovana sa poznatim ličnostima! Nisam rešavao, ali je verovatno rešenje BRANISLAV (Leka nije mogao da stane u osmosmerčicu. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nije Branislav! Konačno rešenje je: MIja. Branislav je u poslednjem uspravnom stupcu, a pošto je dijagram 10x10 on može da stane, pa čak i ostaje jedno slovo. Inače, "Osmoserka" je štampana na velikom formatu kao "Skandi Čvor", pa presavijena - nije sečena. Tako je izašlo prvih šest brojeva, a onda je broj stranica dupliran i dodate su korice u boji, sve je "normalno" isečeno i zaheftano. Izašlo je još šest brojeva, a onda se ugasila. Posle toga je Cica Petković dodala u naslovu "My Love", prenela list kod privatnog izdavača i tu je radila svoj deo posla do 20-og broja, a onda je sve napustila, pa sam sve sam radio narednih 20-ak godina.

    ОдговориИзбриши