уторак, 5. мај 2020.

HILJADU REBUSA

Gore je prvi, a dole hiljaditi slikovni rebus objavljen u "Srpskom telegrafu".
U današnjem "Srpskom telegrafu" (broj 1265) objavljen je po hiljaditi put slikovni rebus okružen sa dva anagrama. Naravno, u svakom broju ide i skandinavka, klasična ukrštenica, četiri sudoku kvadrata i dva šahovska problema. Gotovo redovno pred državne praznike išle su i velika praznična skandinavka i osmosmerka. Ovako enigmatski prilog na dve stranice izgleda od 16. januara 2017. godine. U prvih 260-ak brojeva išla je drugačija skandinavka i pored nje (ne ispod) dva anagrama i dva slovna rebusa. Dakle, u ovom dnevnom listu je do danas objavljeno 1000 slikovnih rebusa, više od 2500 anagrama i više od 500 slovnih rebusa, ali i više od 1300 skandinavki, oko 1250 klasičnih ukrštenica, oko 2500 šahovskih problema, više od 5000 sudoku kvadrata i manji broj osmosmerki. Prvi broj "Srpskog telegrafa" je izašao 24. marta 2016. godine, a od početka ima dve stranice sa enigmatskim sadržajem, a sve skenirane desne strane je na svom blogu "Srpska enigmatika" objavio urednik ove enigmatske rubrike, Mile Janković.

11 коментара:

  1. Uz čestitke na jubileju za objavljeni 1000. rebus i zahvalnost na podacima o do sada objavljenim prilozima i naravno čestitku na tvojoj upornosti i istrajavanju da se ovakva rubrika održi. Rubriku smo dogovorili u ime ESS tadašnji predsednik Aco Janković i ja, ali veliki doprinos u izradi rubrike ima Mile Janković koji je oformio ekipu koja će raditi i sarađivati. Drago mi je da smo Gordana i ja bili saradnici svih ovih 4 godine. Vlašar

    ОдговориИзбриши
  2. Ja samo vršim odabir anagrama i rebusa i pripremu za štampu, sudoku i njihovu pripremu za štampu i skandinavke - samo završni deo pripreme. Sve ostalo radi Mile, uključujući i ono najvažnije - brine o autorskim honorarima i redovno ih isplaćuje.

    ОдговориИзбриши