понедељак, 5. јул 2021.

REŠENE DEVETKE

Rešena ukrštenica (i prazan dijagram) sa rasutim poljima i devetoslovnim rečima objavljena u subotu, 3. jula (VIDI OVDE).

3 коментара:

  1. Ove su mreže zaista kategorija za sebe. Jednostavnost logike rasporeda crnih polja našoj pažnji i analizi ostavlja samo sadržaj. Savršena prilika da ukrstimo i brusimo naše analitičke alatke. Da nismo zatukli ozbiljnu zanatsko-hobističku diskusiju imali bi baš lijepo igralište, jedno od mnogih. Puno je širine u našem lijepom hobiju.

    ОдговориИзбриши
  2. Da bi se desila diskusija potreban je, kako ti reče, kvalitet u ringu i oko njega. Nažalost, ostalo je tek nekoliko dobrih autora opkoljenih masom mediokriteta, a i ona šačica prvih u svojim redovima ima nekoliko "simpatičnih boraca"...

    ОдговориИзбриши
  3. Kako god da je valja raditi i uživati u tome, može kako može. Evo ga Tour se nastavlja, nogomet svi očekujemo s nestrpljenjem, tenis, uskoro će i olimpijada, nema problema s vrućinama, samo da ne bude požara i dima kao prošlog ljeta.

    Kvalitetnih autora ima, pune bezbroj stranica izdanja, publicira se izuzetno mnogo, kvalitet radova je počesto na zavidnom nivou. Postoji tržište, izdavači, urednici, autori…. pokreću se nova izdanja… Koliki su tiraži, opterećenost ljudi, honorari i sl ne mogu znati, vjerujem da su zakoni tržišta nemilosrdni i da nije lako. Internet, blogovi, enigmatska kritika, hobistička dobra volja i zajedništvo, javna riječ… i slične lijepe kategorije, postoje u okruženju koje je pozitivno (alatke i potencijal) ali i opterećeno brojnim faktorima, objektivnim i subjektivnim. Analiziranje tog dijela naše enigmatske realnosti bi zahtijevalo puno više želje i znanja (čini se počesto i o stvarima koje nemaju veze s enigmatikom) nego ja imam. Bojim se da smo u toj metafori sa ringom davno bacili peškire i ručnike (skidanje rukavica je najmanje značajno), prestali hraniti našeg zajedničkog konja… pa nam valja prihvatiti realnost njegovog lipsavanja. Pade mi na pamet pričica iz gužve u tramvaju, čekaonici… oprostite mi ako ste je već čuli ili vam se učini neprimjerenom i neduhovitom – dakle, starija gospođa stoji i razočarano komentira kako “nema više džentlmena”, a momak koji sjedi mirno uzvraća “ima džentlmena, ali nema mjesta”.

    ОдговориИзбриши