четвртак, 24. октобар 2024.

ЕНИГМАТСКИ ДАН НА САЈМУ КЊИГА

На 67. међународном београдском Сајму књига у среду 23. октобра енигмати су се дружили на штандовима "АЛМЕ" и новосадског  "ПРОМЕТЕЈА" од 11 до 13 часова.
На штанду "АЛМЕ" Ђорђа ОТАШЕВИЋА присуствовали су поред њега и: Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ, Зорица ЈАКОВЉЕВИЋ, Софија НЕЦИН, Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, Драган ЛОЈАНИЦА, Ратко СТОЈКОВИЋ, Александар ЈАНКОВИЋ, Воја ДОДЕВСКИ, Миодраг ИВАНИШЕВИЋ, Милош КАРНА, Небојша ВУЧИНИЋ и Владимир ШАРИЋ.
Промовисане су књиге : "ЕНИГМАТСКИ РЕЧНИК 14" аутора Александра ЈАНКОВИЋА и Драгана МАТОВИЋА, БИБЛИОГРАФИЈА СРПСКЕ ЕНИГМАТИКЕ (додатак) Ратка СТОЈКОВИЋА а књиге "ОЗАРЈЕ С ДЛАНА" и "МИР СТАРИНА" Гордане ЈОВАНОВИЋ ШАРИЋ су поклоњене присутним енигматима.
Уручене су СПЕЦИЈАЛНЕ ПОВЕЉЕ ЗА ИЗДАВАШТВО Мирославу ЛАЗАРЕВИЋУ за коауторство "ИСТОРИЈЕ СРПСКЕ ЗАГОНЕТКЕ" (први део) и Ратку СТОЈКОВИЋУ за монографију "ТРИДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА УДРУЖЕЊА "ВУК КАРАЏИЋ" (1986-2021).
На штанду "ПРОМЕТЕЈА" одржано је представљање књиге "АНАГРАМНЕ ЧАРОЛИЈЕ" Зорана РАДИСАВЉЕВИЋА. Поред већ поменутих енигмата присуствовали су Аница МИЛОШЕВ, Предраг КРСТИЋ и Ненад САВИЋ и више посетилаца штанда.
Водитељ испред "Прометеја" био је Александар ТАНУРЏИЋ, а о књизи су говорили Софија НЕЦИН, Небојша ВУЧИНИЋ и аутор.
Књига представља збирку најбољих анаграма са Међународног првенства Србије за анаграмисте.

Владимир Шарић

Нема коментара:

Постави коментар