уторак, 27. март 2018.

FOTO-ALBUM - 435

Fotografija iz 1977-78. godine: gitara koju sam kupio od prvog većeg honorara zarađenog sastavljanjem enigmatskih radova, a koji mi je isplaćen u jesen 1976.

10 коментара:

  1. Od tog honorara sam kupio još mnogo stvari, ali i poklona članovima moje porodice, jer je tu bilo prilično novca.

    ОдговориИзбриши
  2. Ha-ha, dobar si ovde! Danas nema 'leba ni od gitare, a od enigmatike da ni ne govorimo...

    ОдговориИзбриши
  3. Ma, ima 'leba, ali ništa preko toga. Ja sam najbolji dokaz: danas sam duplo teži nego onda. Na jednom blogu je maločas objavljena moja fotografija iz '77. godine, a na noj sam još vitkiji :(

    ОдговориИзбриши
  4. Gitaru si kupio od honorara, koji su danas mizerni da manji valjda ne mogu biti.

    ОдговориИзбриши
  5. Glavni "krivac" za postavljanje ove fotografije je Nedjeljko Nedić koji je na svom blogu postavio post o takmičenju anagramista u "Vjesnikovom kvizu" pre 40 godina. Jedan od dobitnika nagrade bio sam i ja. Nagrada je bila majica, a ja se setih da imam negde fotografiju, pa kad već skeniram jednu... Na kraju sam skenirao više od 20! Možda postavim još koju narednih dana.

    ОдговориИзбриши
  6. I još jedan, ne beznačajan podatak: taj honorar je bio "težak" nekih 8-9 mesečnih plata mog oca koji je u to vreme radio kao nastavnik u srednjoj školi. Naravno, nije to bio honorar za jedan mesec, skupilo se tu para od radova za 3 meseca, ali samo od gornjomilanovačke "Eureke".

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман28. март 2018. 09:58

    Само ти, Мирославе, "тамбурај"- биће више пара него у енигматици...
    Живадин

    ОдговориИзбриши