четвртак, 17. мај 2018.

SASTAVITE KRIŽALJKU

Objvavljeno u "Čvor Križaljci" (verovatno u broju 265, a možda i u broju 264). Nadam se da će mi kolega Nedjeljko Nedić, najvredniji hroničar enigmatike na ovim prostorima, uskoro razrešiti ovu nedoumicu. Malo sam izlapeo jer sam upamtio samo jednu moju pobedničku ukrštenicu sa ovog konkursa, a ispade da sam pobedio u dva kola, a jednom bio drugi. Šteta što nisam učestvovao u još nekom kolu - mogao sam se i bolje plasirati. Mada, možda sam u ostalim kolima imao slabije radove. Kažu da enigmatika pomaže da se ne izlapi brzo - kod mene to, izgleda nije slučaj (mnogo toga sam zaboravio), a ni činjenica da se sve dešavalo pre skoro 40 godina nije baš neka olakšavajuća okolnost. Uspeo sam, čak i da pomešam ovo i takmičenje koje je "Čvor" organizovao godinu dana kasnije.

3 коментара:

  1. Tek sam počinjao, nisam sudjelovao i ove brojeve nemam, a u Razbibrizi (Zagonetaču) ne mogu naći. Ipak, potrudit ću se.

    Ja sam svoje radove, njih oko 14.000, polijepio na A-4 listove, razdijelio ih po časopisima i spremio u registratore. Glupo je reći, ali da nije bilo rata to sigurno ne bih mogao učiniti. Naime, struje nije bilo, ništo nije radilo, novine nisu stizale, nikuda se nije moglo ići pa sam se dosjetio da bih pri svijećama mogao poizrezivati sve svoje radove i polijepiti ih. Tako sam ih spasio.

    ОдговориИзбриши
  2. Pomenuo sam te jer si napisao da ćeš on Jovana Nedića potražiti komplete "Čvor križaljki" od 300-tog broja nadalje.
    U ratu je mnogo enigmata izgubilo brižljivo čuvane enigmatske časopise, leksikone... Ti si prvi koji je imao "korist". Naravno - ne ponovilo se.

    ОдговориИзбриши