субота, 26. септембар 2020.

DUPLERICE

 

U mnogim enigmatskim listovima, na srednjim stranama izlaze duplerice, najčešće skandinavke. U listu "Blic Žena Mozgalice" izlazile su - dve. Gornje su objavljene u broju 4 iz marta 2012. godine. Enigmatske priloge za ovaj list koji je izdavala kompanija "Ringier Axel Springer Srbija", sastavljao sam i pripremao u vreme dok sam radio u beogradskoj firmi "Una Press".

3 коментара:

  1. Duplerice sa velikim prostorom sam uvijek doživljavao kao priliku za teme, pogotovo igranje ilustracijama... bilo je lijepih stvari. Ova dva rada izgledaju izvrsno i bez toga, je li ovakav koncept bio po zahtjevu naručioca ili je veliki prostor bio poligon za kreativan rad autora?

    ОдговориИзбриши
  2. Imao sam punu slobodu, pa sam se odlućio za simetričan raspored i mali broj crnih (opisnih) polja, ali bez preterivanja (beline, veliki PDR...). Naravno, ispod nekog svog uobičajenog minimuma nisam išao.

    ОдговориИзбриши
  3. List je klasično heftan u sredini, ali je većina uzastopnih stranica rađena sa zajedničkom maskom (pozadinom), pa je moglo biti i više duplerica, a ne samo jedna.

    ОдговориИзбриши