недеља, 18. јул 2021.

PRE 34 GODINE

 
 
 
"Vjesnikov kviz" broj 412 od 2. decembra 1987. godine - naslovna i stranice sa zadacima na prvenstvu odgonetača Jugoslavije održanom na SZOJ u Ilidži 1987. godine.

3 коментара:

  1. Lijepo podsjećanje, ne mogu reći da se sjećam puno detalja, ono što se nameće su asocijacije na neizmjernu dobru volju i opuštenu atmosferu. Svako je ozbiljno natjecanje velika odgovornost i stres, od izbora i pripreme zadataka pa do završnice, proglašenja najboljih i završne fešte. Nadam se da je svima ostalo u lijepom sjećanju.

    Kopao sam posljednjih dana po postovima vezanim za susrete na Uni, dobro je bilo, teško udovoljiti svima, no vrijedilo je truda. Takmičenja su jedna od naših najvažnijih tema, ne zbog brojanja pehara već zbog brušenja kriterija, načina priređvanja zadataka i žiriranja, uticaja na trend, mogućeg unapređivanja svega kroz kvalitetnu diskusiju i dogovore.

    ОдговориИзбриши
  2. Rebus s 4. stranice: NISKO ČIOPA LETI (NI skočio pale TI)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam učestvovao u ovom takmičenju (na susrete u Ilidži otišao sam sa suprugom - jedini put!). Sećam se da sam učestvovao u testiranju (?) za TV kviz, valjda onaj koji si ti pripremao.

    ОдговориИзбриши