недеља, 27. фебруар 2022.

VJESNIKOV KVIZ 398 (A)

 
 
"Vjesnikov Kviz" broj 398 od 20. maja 1987. godine - naslovna i 23. stranica. Nastavak sutra.

3 коментара:

  1. Hvala Miroslave... ne sjećam se ove kriptogramke, rješavajuću danas pa da vidimo koliko je teška. Sada odoh na pijacu.

    ОдговориИзбриши
  2. Riješeno, ne bez muke. Ne bih ovaj rad ocijenio naročito uspješnim. Ambiciozno započeto iz sredine, prožeto i povezano sa nekoliko dobrih, ali i par poteških sintagmi, dovršeno sa previše nepoznatih pojmova, crnilom u donjem dijelu, nepoželjnim crnim poljima po ćoškovima... Bilo je zanimljivo sa drugim stupcem ispod slike, lako sam prepoznao OTTO, odmah probao REISINGER, nije išlo, sjetih se PREMINGER, nije išlo, pomislih da je greška u pripremi, nije ... na kraju se sjetih KLEMPERER-a. U drugom stupcu pored slike se ne bih nikad sjetio (zato je u popisu nepoznatih pohjmova) starijeg talijanskog boksača imenom DUILIO LOI. Otkud mi to tada u glavi, nije bilo baza odataka ni pretraživanja na internetu... Optužih koautoricu, priznala je.

    Danas ne bih tako rano pristao na Klemperera jer mi pravi jednoslov dolje lijevo, mreža bi bila crnja ali, vjerujem, sadržaj bolji. Ne znam kako urednici danas gledaju na ove stvari, kako procjenjuju potencijal, strpljenje i upornost rješavača.

    ОдговориИзбриши
  3. Planirao sam da ukrštenicu rešim i tako je predstavim enigmatama koji prate ovaj blog, ali... Nešto sam se ulenjio poslednjih meseci, pa sve teže mogu naterati sebe da uradim neku od "težih operacija".
    Za razliku od mene, Hajro po običaju ne beše lenj.Hvala!

    ОдговориИзбриши