уторак, 18. октобар 2022.

DEVETA KNJIGA „ČVORA“ U 2022.

     Iako je tempo izdavanja Čvorovih zagonetačkih knjiga pomalo usporen (opet se kasni s tiskom) još uvijek ne posustaje. Za rujan je priređena i otisnuta knjiga UPLETALJKE MAJSTORA S MORA čiji autori su Luka Pavičić iz Splita i Marko Mihaljević iz Omiša, vrsni autori ne samo ove zagonetke. Čitaoci će naći nešto malo o povijesti upletaljki, brojnim njenim vrstama te pregledni popis objavljenih upletaljki. Tu su one standardne, usmjerene, višerječne, asocijativne i tematske upletaljke, a svakako su zanimljiva poglavlja s upletaljkama koja obrađuju enigmatična imena (osobne upletaljke, upletene osobe i brojne inačice). U knjizi je obrađeno više od dvije tisuće raznih upletaljki, od kojih je polovicu pripremio Marko Mihaljević, a drugima kao autori potpisano je 145 zagonetača. Suautor Luka Pavičić danas je jedan od najvećih propagatora ove zagonetke koje se pojavljuju u nekoliko listova i blogova.
     Nova zagonetačka knjiga u izdanju Čvora iz Bjelovara – Upletaljke Majstora s mora – ima 212 stranica (12x17 cm) čiji sadržaj je podijeljen na nekoliko poglavlja: Standardne upletaljke, Upletaljke nazivlja, Usmjerene upletaljke, upletaljke, Obratno usmjerene, kombinirane upletaljke, te posebne rubrike Slovo do savršenstva i Enigmatična imena. U knjizi je prikazano desetak likovno opremljenih upletaljki. Na kraju knjige je pregled svih autora i broj njihovih objavljenih upletaljki. 
     Kao i sve knjige do sada i ova knjiga tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 100 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050) i potrebne podatke javite na e-poštu jadranka@cvor.hr. Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 135 kn.
     Za uplate izvan Hrvatske cijena je 17 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem. (sh)

1 коментар: