понедељак, 3. октобар 2022.

FENIKS 604 (B)


"Feniks" broj 604 od 1. marta 2018. godine - 10. i 33. stranica.

3 коментара:

  1. Zanimljiva podudarnost, prije 3 sata poslah dragom kolegi crtež tek dovršenog bušmana sa ciljem da poentiram razlike u bjelinama, ništa novog naravno. Naime, taj novi bušman ima razvučenu poveliku bjelinu, solidan sadržaj, odsustvo dvoslova i jednoslova što je sve lijepo, ali nije četvrtasta bjelina (ovdje nije važno pitanje "zašto bi bila"). Evo šta napisah u e-malu:
    "ovaj je rad dobar primjer na temu bjelina... četvrtasta bjeline kreira zidove crnih polja i sve što ide s tim... izbjeći to je bukvalno nemoguće na ovom formatu... nužni su dugi prolazi na sve strane... nema dovojno mjesta, posebno po vertikali".

    ОдговориИзбриши
  2. Ja više volim ukrštenice poput ove desno, ali sam uglavnom prisiljen da radim nalik ovoj levo :(

    ОдговориИзбриши
  3. Ako autor treba izbaciti hrpu radova glavna stvar je biti efikasan, a da rješavač nije nezadovoljan. Mreže koje vidimo su u velikoj većini prilično bijele, sadržaj ne vidimo, ali možemo pretpostaviti. Izgleda da nismo spremni dodati koje crno polje i dići kvalitet sadržaja. Rješavača smo navikli na sadržaj kakav nudimo. Bilo bi zanimljivo pokušati sa bazom lijepih pojmova i više crnih polja, sve praćeno promocijom i analizom samih radova i, ako je moguće, reakcija rješavača.

    ОдговориИзбриши