четвртак, 16. мај 2019.

DESET GODINA RADA BLOGA "REBUSI"

TAKMIČENjE U SASTAVLjANjU REBUSA POVODOM 10. ROĐENDANA BLOGA
 
Branislav Nikić
Propozicije
- Potrebno je sastaviti rebus (klasičan, povratni, slovoskok, obratni, u stripu) koji će u postavci sadržati IME ILI PREZIME SAMO JEDNOG od brojnih saradnika ovog bloga. Nadimci nisu dozvoljeni, kao ni kompletno ime i prezime. Vodite računa da zamišljena postavka bude takva da se pojmovi iz postavke mogu lepo uklopiti u jednu celinu. Izbegavajte predugačka, ali i prekratka rešenja. Ti podaci će se uzimati u obzir prilikom ocenjivanja, a navedene vrste rebusa će imati ravnopravan tretman. Posebno će se vrednovati povezanost slike sa rešenjem.
- Rok za slanje rebuse je 20. jun 2019. do 20,00 časova, na moj mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoje rebuse putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Samo nemojte slati poštom!
- Svaki takmičar može poslati najviše 3 rebusa. Rebuse ću ja pregledati i izvršiti selekciju, a zatim će petočlani žiri dodeljivati bodove svakom od odabranih rebusa pojedinačno od 1-5 (1- ne sviđa mi se, 2 – solidan, 3 – dobar, 4 – odličan, 5 – sjajan). Pravo učešća imaju svi koji to žele (osim mene), a rebusi se moraju sastavljati u ekavici i po pravilima srpskog pravopisa.
- Rebusi koji osvoje isti broj bodova, deliće odgovarajuće mesto u konačnom plasmanu. Rezultati će biti objavljeni 8. jula u 20,00 časova.

- Za takmičare sam pripremio robne nagrade (naknadno ću objaviti koje su), a prvoplasirani će dobiti i zlatnu plaketu. Takođe, svi učesnici će dobiti po olovku i blokčić sa logom bloga ‘’Rebusi’’.
Spisak sadašnjih i bivših saradnika (sastavljača, rešavača, sudija) za one koji će učestvovati na takmičenju u sastavljanju rebusa: Andon Koloski, Antun Jurić, Boris Dubovski, Boris Nazanski, Branislav Nikić, Budimir Ćosović, Čedomir Jelić, Dejan Minić, Dragiša Cetić, Dušan Đukić, Ejub Semić, Gojko Mandić, Hajrudin Hodžić, Ilija Đurković, Ilija Ozdanovac, Ivan Andonov, Jovan Novaković, Luka Pavičić, Mihajlo Džudžar, Milan Milin, Milan Sečujski, Milan Žarkovački, Milosav Marjanović, Miloš Milićević, Mirka Šajić, Miroslav Živković, Miroslav Cvetković, Momir Vučenović, Nedjeljko Nedić, Nikola Milićević, Nikola Pešić, Nikola Petkovski, Novo Zekić, Pero Galogaža, Rade Goljović, Ranko Skopal, Raša Stanojević, Rešad Besničanin, Slavko Bovan, Svetlana Jorgaćijević, Snežana Sečujski, Tonči Milat, Tonći Kulić, Vladimir Kutnjak, Vladimir Šarić, Zoran Milunović, Zoran Radisavljević, Žarko Đokić, Željko Prvanov, Živadin Jovanović, Života Petković.
Branislav Nikić

1 коментар:

  1. Hvala Miroslave za objavu i poziv svima da učestvuju u što većem broju, kako bi na što lepši način proslavili 10 godina bloga REBUSI.

    ОдговориИзбриши