четвртак, 18. јул 2019.

OD ŽARKA ĐOKIĆA

U prazna polja upišite samoglasnike. U obojenim poljima dobićete ime i prezime američke glumice sa slike i naziv njenog filma iz 1994. godine u kome joj je partner Majkl Daglas.

10 коментара:

  1. ДЕМИ МУР-ПРОВ_Т_МАНИ-БРАДАТИ КИТОВИ-ДЕВЕДЕСЕТ ОСАМ-ВЕСЕЛО-ИВАНАЦ-СТЕНА-ИЧАНИ-СИКА-АБЕР-ВАНК-ГИЛТА-ПРОТА-АЛАНИН-СПАНАЋ-КВАНТ-РОРИ-СТАН-ТАТА.
    РАЗОТКРИВАЊЕ.
    Нажалост, три слова дискутабилна...

    ОдговориИзбриши
  2. Pojam GILTA me je vratio u detinjstvo. To je "rupa" u koju treba da se ubaci kliker, da bi kasnije igrač mogao da uzme kliker od drugih igrača, koje je pogodio. Ulazak u "rupu" nazivali smo "giltranje". O poreklu tih reči tada nisam imao pojma.Nisam bio neki igrač. Klikeri su bili od stakla, plastike i olova (tzv. olovce!). Najbolji igrač u OŠ Dositej Obradović, a i šire, bio je izvesni Neško. Znao je da pogodi kliker udaljen i do 2 metra! Imao je štitnik od kože da zaštiti prste i kožu gornjeg dela šake od pucanja. Profesionalac! Bio je i "strašan" igrač "krajcarica".

    ОдговориИзбриши
  3. Sećam se da je glavni problem bio naći zemlju u betoniranom dvorištu OŠ "Maršal Tito" iza stare Sokolane. Sokolanu ne pamtim po rok koncertima (bio sam premlad u to vreme!), već po tome što smo u njoj dobili vakcinu u vreme epidemije velikih boginja (variola vera).

    ОдговориИзбриши
  4. A ja imam više od stotinu različitih klikera i ne dam ih nikome.

    ОдговориИзбриши
  5. Podsjeti me Žare da sam nekad i ja bio veoma vješt u igranju klikera na Skenderiji. Bio je to period od 4 do 7 razreda OŠ. To su bili i počeci "kocke". Naime, igralo se u klikere, a pošto nije bilo dovoljno klikera, uzimao se novac, čini mi se 10 ili 20 para po klikeru! Znam da su mi džepovi uvijek bili puni klikera i kovanica. Rupu smo zvali roša, pogodak klikerom u kliker zumba. Takođe i poziv prema rupi drugim igračima zvao se "ponte". To je značilo da se lagano približi prema rupi (ponte prema rupi)! Lijepa, bezbrižna vremena!

    ОдговориИзбриши