уторак, 25. август 2020.

SREĆAN ROĐENDAN!

Enigmata sa slike danas slavi 56. rođendan, pa od  kuma na poklon dobija ovu ukrštenicu! U prazna polja upišite samoglasnike: 12 puta - A, 15 puta - I, 3 puta - U... Preostale samoglasnike upišite u obojena polja dijagrama: jedan u žuta, a drugi u zelena polja. U srednjem vodoravnom redu dobićete ime i prezime slavljenika.

9 коментара:

  1. Одговори
    1. Ti si jedan od izuzetno retkih srpskih enigmata (a i šire) koji može sastaviti šta poželi, ali i još ređa osoba na spisku onih koji mogu pripremiti za štampu sve što se od njih traži, ali i mnogo kvalitetnije od toga. Nažalost, jedan si od mnogih koji ne uspevaju naplatiti ni približno onoliko koliko to vredi. Siguran sam da si ti svetski prvak u kategoriji visine honorara koji naplatiš za svoj rad. Pošto znam šta, kako i koliko radiš, tvrdim da si NAJSLABIJE PLAĆEN SARADNIK, UREDNIK I PRIPREMAŠ ne samo u ovom našem enigmatskom stvaralaštvu. To, ipak, ne sprečava gomilu mediokriteta, ali i nekolicinu priznatih enigmata da te mrze i da ti zavide na tome!? Hteli bi oni da budu kao ti (da budu na tvom mestu), ali... ili nisu dobri autori, ili su totalne neznalice kad je reč o pripremi, dizajnu i ostalom... ili obadva. Želim ti da pre narednog rođendana dođeš do neke pristojne tezge, a da ćeš dobro raditi i dalje, u to ne sumnjam.

      Избриши
  2. Rešenje:
    PROSTORI=ZDOLA
    RAMPSTEK=VUČAK
    ETEL=APOLOGETI
    ZORANMILUNOVIĆ
    UMIVAONIK=VINA
    TITAN=AKAĐANIN
    IRIRI=CIRIŠANI

    Vlašar

    ОдговориИзбриши
  3. Srećan rođendan Zoranu žele Šarići.

    Vlašar

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala, Goco i Vlado. A ti kume... Posle decenija enigmatskog drilovanja, vraćanja radova na doradu i škrtih i retkih pohvala (ne jačih od "nije loše"), ovakav tekst. Mani se, ja bih da zdravo srce imam i u godinama koje slede:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih baš da te ubijem, kume. Samo malo da te očelićim, da ti naoštrim zube, pa se sam brani od loših momaka :)

      Избриши
  5. Зоки, срећан рођендан!

    ОдговориИзбриши