понедељак, 15. април 2024.

ПЕТО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ (2)

ДРУГО КОЛО ПЕТОГ ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У САСТАВЉАЊУ ЗАГОНЕТАКА ЗА 2024. ГОДИНУ

Енигматски савез Србије организује 5. ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У САСТАВЉАЊУ ЗАГОНЕТАКА. Кроз четири кола биће надметање у састављању више врсти загонетака: класичних укрштених речи, анаграма, ребуса и стиховане загонетке:

Прво коло: Меморијал Нова Зекића - састављање класичних укрштених речи;

Друго коло: Меморијал Томислава Поповића – састављање анаграма; 

Треће коло: Меморијал Момира Вученовића – састављање ребуса; 

Четврто коло: Меморијал Николе ЧД Пешића – састављање стиховане загонетке осим анаграма. 

У другом колу, које се одржава под именом «Меморијал Томислава Поповића» (у знак сећања на врсног састављача анаграма), задатак је да се састави чист анаграм на тему:

ТОМИСЛАВ ПОПОВИЋ - АНАГРАМИСТА ИЗ ПРОКУПЉА!

Сваки учесник Првенства може да пошаље највише три рада. Појмови да спадају у лексички корпус српског језика, фонетски, на екавици. Тако припремљене анаграме пошаљите на мејл координатора Аца Јанковића: rookie89_416@hotmail.com или на адресу: Александар Јанковић, Октобарских жртава 204 34 202 Крагујевац - Грошница најкасније до 31. маја 2024. године.

Чланови жирија биће накнадно одређени.

Учесник Првенства који у сва четири кола освоји највише бодова биће првак Србије у састављању загонетака за 2024. годину. Победник ће бити проглашен на овогодишњим Сусретима енигмата Србије, а награде ће добити и другопласирани и трећепласирани учесник, као и три најуспешнија такмичара у сваком појединачном колу. Сви учесници ће добити захвалницу Енигматског савеза Србије.

15. април 2024. године 

Владимир Шарић
Председник Енигматског савеза Србије

1 коментар: