уторак, 23. децембар 2014.

КЊИГА КОСТЕ ЖЕЉСКОГ

Драги пријатељи, овај “КВИЗ АЛМАНАХ”, први део непресушне ризнице атипичних питања, плод је деценијског напора да се племенита вештина, познатија као квизинг учини доступна свим искреним баштиницима универзалног људског знања. Тематска област која је у овој публикацији обрађена, названа је “СВЕТ”. Суштински - питања су базирана на појмовима из географије, комплексне науке, која се у својим гранама ослања на многе друге научне сфере и прожима са бројним дисциплинама, пружајући широку слику света у ком живимо и ког немилице “трошимо”. Кроз 500 тематских питања, читаоци - одгонетачи ће се сусретати са делићима слагалице, која наш свет нажалост неће учинити бољим, али свакако хоће занимљивијим. Интересовање је први корак у спознаји, а спознаја је сигуран пут ка љубави. Свако питање са којим ћете се суочити, заправо је једна нова започета прича, а свака информација на коју наиђете је путоказ ка одговору. Због тога су питања формулисана на асоцијативан, забаван и информативан начин, што чини једну од квалитативних разлика квиза и квизинга.
Многи ће се запитати у чему је још разлика између квиза и квизинга, али ће након прочитаних 100 страна развејати све недоумице. Као што постоје битне разлике између професије и хобија, између зараде и славе, између недеље и празника, између лилихипа и торте, тако се и квизинг разликује од квиза. Док савремен телевизијски квиз нагиње тенденцији лаке забаве за гледаоце, стварајући од такмичара “менталне гладијаторе”, квизинг стреми ка месту у ком се површност замењује суштином, ка спорту у ком тријумфује целокупно човеково биће. Циљ квизинга није срушити такмичара баналним питањем, које често уме да буде некоректно постављено, већ помоћи му да користећи сва дозвољена средства, у оквиру дефинисаних правила, дође до тачног одговора и максимално прошири сопствену базу података.
Сврха ове збирке јесте апсолутна надградња већ постојећег знања, припрема такмичара за учешћа на квизовима и квизинг-надметањима, изазов читаоцима да се и сами упусте у авантуру састављања питања. “КВИЗ АЛМАНАХ” је конципиран тако, да га једнако могу користити сви, без обзира на узраст и пол, а уједно представља део јединствене библиофилске колекције, која ваља да је увек при руци.
Поред тематског дела, “КВИЗ АЛМАНАХ” садржи још два сегмента: “Споменар српског квиза” и “Супертест”. Кроз склапање уникатног албума, читаоци ће имати прилику да упознају најеминентније српске квизаше и окушају се у решавању теста, који по садржају и квалитету питања фигурира као један од најјачих на планети.
Уживајте у пустоловини трагања за новим знањем, барем онолико, колико сам уживао и ја креирајући странице “КВИЗ АЛМАНАХА”. Живели!

Још једно изненађење за читаоце "Првог КВИЗ алманаха" 

Срећну потрагу, желе Вам КВИЗ линк Србије и КВИЗ алманах
У одељку алманаха под називом "Супертест" налазе се тачно четири "бела питања". О чему је заправо реч, сазнаћете док будете попуњавали свој албум. До тада, ево неколико смерница...
1. половина "Супертеста", што ће рећи 60 питања, покривена је припадајућим самолепљивим сличицама, а где је којој место - оставићу Вам да сами процените.
2. четири питања из овог одељка покривена су "белим сликама", а на Вама је да се активно укључите у одгонетању слике која је заправо намењена да заузме "бело место". Наиме, четири одговарајуће сличице постоје у архиви аутора, а Ваш је задатак да наредних дана посећујете ФБ-страницу
"КВИЗ Алманах" и путем коментара испод "белог питања" прикачите ону слику, за коју сматрате да је ПРАВА или барем ПОГОДНА да се нађе у албуму.
3. потрага за правим сликама, свакако, укључује претрагу непресушне базе на Интернету, а први посетилац странице, који "закачи" праву слику - остварује невероватан попуст на једно од наредна четири издања "КВИЗ алманаха", од 99%!!!
4. Прво "бело питање" креће на ФБ-страници у 22.00...

Коста Жељски

Нема коментара:

Постави коментар