четвртак, 19. август 2021.

SKANDINAVKA

  

"Vjesnikov kviz" broj 404 od 12. avgusta 1987. godine - 37. stranica.

Ako želite rešiti gornju skandinavku odštampajte levu sliku i na posao! Ako nemate vremena ili volje, pogledajte desnu sliku sa upisanim rešenjem.

3 коментара:

  1. Standardna tematska skandinavka, DND (na danasnji dan), najnekreativniji pristup temi, pogotovo ako nije okrugla godisnjica… Donji desni dio je morao biti bolje dovrsen... Nastavlja se prica o istim korijenima (NEUKUSNIK, OKUSITI).

    ОдговориИзбриши
  2. Meni se dopada: četiri povezana tematska pojma bez gomilanja crnih polja oko njih, manje poznati pojmovi ukršteni sa poznatim rečima...

    ОдговориИзбриши
  3. Zanatski je korektna, ali nista vise od toga. U stvari, pitam se sta je bio povod da je uradim. Nije mi to posebno drag glumac, ni njegove supruge…, honorar sigurno nije bio motiv, radio sam u to vrijeme Orbis i HIK, plus brojne tezge. Mozda ovaj naslov u prvom stupcu kombiniran sa DND (imao sam knjigu sa datumima, sjecam se da je Zarko posudjivao). Bilo mi je drago imati stogod u Kvizu, ali sam se trudio da bude nesto vise od rutine, meni draga tema, kriptogramka ili kakav ambiciozni pokusaj sa busmanom.

    ОдговориИзбриши