понедељак, 27. март 2023.

BIBLIOTEKA ZAGONETAKA ČASOPISA "SLOVA DO KROVA"

Za travanj 2023. godine ZD Čvor je pripremio i izdao novu bibliografiju zagonetaka, ovog puta časopisa kojeg se ova generacija sjeća a i neki su objavljivali svoje zagonetke na njegovim stranicama. Časopis je izlazio krajem 2002. godine a na kioscima se pojavilo svega devet brojeva. Radi se o osječkom zagonetačkom listu Slova do krova.

Bibliografiju zagonetaka časopisa Slova do krova (2002.) pripremio je zagonetački velemajstor Nedjeljko Nedić, a posvećena je velikom baranjskom zagonetačkom velemajstoru Mladenu Đurđeviću.

Knjižica ima 35 stranica novog formata za bibliografije (A5). Priređena je po uzorku na ostale bibliografije, pa tako uz kalendarij izlaženja pojedinih brojeva ovog časopisa obrađeni su svi autori i njihove zagonetke, sve odgonetke zagonetaka (osim križaljaka), dat je pregled svih potpisa autora i broj zagonetaka po autoru, a tu se nalazi i pregled svih naziva zagonetaka.

Poseban dodatak su i sjećanja Jovana Nedića na stvaranje i uređivanje Slova do krova objavljen pod naslovom Kako su nastala i nestala Slova do krova. 

U Proslovu autor daje pregled zagonetačkih časopisa koji su izlazili tijekom vremena u Osijeku, neki duže vremena a neki samo u pokušajima. Nakladnikom Slova do krova bilo je poduzeće Spajić d. o. o. iz Osijeka, glavni i odgovorni urednik bio je Josip Dubrović, dok su ga grafički oblikovali i pripremali Vesna i Jovan Nedić.

Knjiga je tiskana u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjižice je 7 € (u to je uključena i dostavna poštarina!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj potrebno je unijeti OIB uplatitelja. Ako prvi puta uplaćujete na račun Čvora bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresa za dostavu (tel. 043 244 050). Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 11 €. Naručiti možete telefonski ili na e-mail: cvor@cvor.hr.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 11 € (uključena dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem. (sh)

Нема коментара:

Постави коментар