четвртак, 29. јануар 2015.

LA SETTIMANA ENIGMISTICA 3259

Link za skidanje broja 3259 legendarnog italijanskog enigmatskog lista "La Settimana Enigmistica" od 10. septembra 1994. godine (u pdf formatu).

2 коментара:

  1. Miroslave, hvala ti na trudu da posetiocima ovog bloga omogućiš da vide šta Italijani rade na polju enigmatike. Nama, profesionalnim enigmatama, je to, manje-više poznato. I sam posedujem nekoliko brojeva "Setimane" i još nekih italijanskih enigmatskih listova... Imam i nekoliko nemačkih, španskih - i to bi bilo to. No da se vratim na temu ovog posta.
    Interesantno je da Italijani uopšte ne obraćaju pažnju na broj i raspored crnih polja kod ukrštenica sa slobodnim rasporedom crnih polja. Dok mi o tome s pravom diskutujemo, to kod njih nije slučaj. Da se primetiti da u tim njihovim sastavima nema spektakularnih belina - međutim, istini za volju, vizuelno izgledaju fantastično!

    ОдговориИзбриши
  2. Možda bi bilo dobro da mi sednemo i dogovorimo se šta je dobro, a šta loše u ukrštenicama (da li je to uopšte moguće). Slovenci su to rešili i niko se ne svađa više oko toga, Italijani imaju svoje viđenje o tome šta je dobra ukrštenica, verovatno je i u drugim zemljama tako... Kod nas izgleda ima previše pametnih (čitaj: tvrdoglavih), pa od dogovora nema ništa.

    ОдговориИзбриши