недеља, 9. август 2015.

MAGIČNI KVADRAT 8x8 - 17

Dešava se da čovek ili grupa ljudi igrom slučaja izbegne nesreću, a da toga ni ne budu svesni. U Japanu je poznat izraz "Kokurina sreća"; Na samom kraju II svetskog rata, Sjedinjene Američke Države su odlučile da bace i drugu atomsku bombu na jedan od japanskih gradova. Izabran je grad Kokura (od 1963. godine sastavni deo grada Kitakjušua). Kako je bilo dosta oblaka nad izabranom metom, Amerikanci su, u poslednjem trenutku odlučili da razore sekundarnu metu - Nagasaki. Mi imamo onu narodnu: "Dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane", ali se ona ovde nekako ne uklapa (meteorološki). Doduše, ni "Kokurina sreća" nema baš mnogo zajedničkog sa srećom - ovaj napad je odneo više od sto deset hiljada ljudskih života.

5 коментара:

  1. NAGASAKI
    ALASTRIM
    GATARINA
    ASARADON
    STRAĆITI
    ARIDITET
    KINOTEKA(e)
    IMANITE(a)T

    Dva sloga TET čine zabunu, traži se jednina kinoteka,a imanitet jestoga nemoguće upisati! Ali nije bed!

    ОдговориИзбриши
  2. Previše grešim poslednjih dana. Završavam "Osmosmerku" 222, vrućine ne prestaju, godine se gomilaju, glad i žeđ u Svetu, ratovi i nasilje, indeksi na berzama padaju, crkva na Kipru rasprodaje imovinu, o pandama niko ne brine... mnogo briga, a nejaka pleća :)
    Naravno treba: KINOTEKE - množina.

    ОдговориИзбриши
  3. Bome- ako su sve to tvoji problemi-nije ti lako! ( ovo je bilo prijateljski, nemoj shvatiti kao kritiku, jer, tko ne radi , ne može ni pogriješiti...)

    ОдговориИзбриши