четвртак, 19. децембар 2019.

SKANDINAVKA

Skandinavka Žarka Đokića objavljena u enigmatskom listu "Osmosmerka specijalno izdanje" broj 13 - proleće 2002. godine na 24. strani.

2 коментара:

  1. Hvala za podsećanje. Posebno mi je odgovarala saradnja u ovom izdanju. Naklonost prema asocijacijama datira još od 1984. godine. Bio sam takmičar u Kviskoteci,u novom serijalu, na rednom broju 1, kada je Lazo Goluža uveo ovu igru u opticaj. Sećam se njegovih reči da mu je najvažnije da tu igru odigramo dobro. Nije bilo baš sjajno, ali se igra zapatila. U časopisu Kviz objavljena je skandinavka sa slikom nas takmičara, negde sam je zaturio. Sećam se takmičara:Legčević/ljubitelj kaktusa/, Vučićević (mislim da je Dragan, iz BG, tada nezaposleni pravnik, radio kao noćni stražar,odličan igrač), Pavlović (ljubitelj i poznavalac ozbiljne muzike).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Početkom 1999. godine je vlasnik firme "ITP Vukadin" odlučio da pored mesečnog enigmatskog izdanja pokrene jedan veliki tromesečnik. Sve sam pripremio i sve je odštampano, ali... počela je NATO agresija na SR Jugoslaviju. List je izašao tek nakon prestanka ratnih dejstava. Početak nije bio sjajan, ali se list održao 15 godina.
      Imao sam u firmi (tada sam radio u "Mašinskoj industriji Niš") štapač A-3 formata; uklapao bih u mreže zanimljive fotografije i tako napravljen "zadatak" slao saradnicima: Žarku, Janu Bažiku, Miodragu Tošiću, Zoranu Milunoviću...

      Избриши