понедељак, 1. март 2021.

NOVA KNJIGA "ČVORA"

ACTA AENIGMATIKA U KNJIZI

Kao treću knjiga u ovoj godini Čvor je izdao izbor članaka Stjepana Horvata objavljenih u rubrici Acta aenigmatica na blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje). Autor je napravio izbor članaka povezanih određenom temom (povezanih za osnivanje, rad i neke akcije Enigmatskog udruženja Bjelovar, pa knjiga nosi naziv Čvor i oko njega – Acta aenigmatica (I).

Knjiga ima 150 stranica a sadrži pedeset tekstova i priloga vezanih uz njih. Tekstovi su mahom posvećeni Enigmatskom udruženju Bjelovar (Zagonetačkom društvu Čvor) koje je osnovao autor i pedeset godina bio voditelj svih aktivnosti vezanih za to zagonetačko društvo. U člancima se spominju brojna zagonetačka imena koja su na razne načine pridonosila afirmaciji enigmatike u bivšoj državi, pa je pripremljeno i kazalo osoba koje se spominju u člancima (više od dvjesto!).

Urednik knjige je Jovan Nedić, čijom zaslugom i potporom autor se primio ovog zahtjevnog posla i još uvijek priprema članke za navedenu rubriku. Svakako i njemu pripada dio pohvala za izlazak ove knjige.

Knjiga Čvor i oko njega tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od „Čvor“ d. o. o. Bjelovar. Cijena knjižice je 120 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050). Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 150 kn. Naručiti možete telefonski ili na e-mail: cvor@cvor.hr.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 25 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem.

Нема коментара:

Постави коментар