среда, 27. јул 2022.

ЕНИГМОИНФОРМАТОР БРОЈ 6-7

ЕНИГМАТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ
22410 – Пећинци, Слободана Бајића 1
Културни центар Пећинци
Председник Владимир Шарић 
Email: vlagor5149@gmail.com; тел: 065/9999-212
Шимановци, 25. 07. (јул) 2022. године

ЕНИГМОИНФОРМАТОР БРОЈ 6 - 7

ЧЛАНОВИМА ПРЕДСЕДНИШТВА ЕНИГМАТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ; 
ЕНИГМАТСКИМ КЛУБОВИМА, СЕКЦИЈАМА И ЧЛАНОВИМА
ЕНИГМАТСКОЈ ЈАВНОСТИ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОРГАНИЗАЦИЈИ 21. СУСРЕТА ЕНИГМАТА СРБИЈЕ „КОЦЕЉЕВА '22“
Организација 21. СУСРЕТА ЕНИГМАТА СРБИЈЕ спровешће се у КОЦЕЉЕВИ од 7. до 9. ОКТОБРА 2022. године! Наиме, претходна одлука да ће се 21. СЕС одржати крајем августа у „Дворцу Ивановић“ је отпала пошто је тај термин заузет а и цена у овом објекту је остала висока.
Смештај учесника 21. Сусрета енигмата Србије биће у хостелу „РИНГЛОВ“ и оближњем депандансу од 7. до 9. октобра по цени пансиона 2.500,00 динара (са боравишном таксом) односно 5.000,00 динара за дводневни аранжман.
До сада се пријавило преко 20 учесника а 9 је уплатило аванс од 4.200,00 динара и један уплаћен комплетан аранжман. Потребно је да се потврде пријаве и изврше нове пријаве и уплати 50% аранжмана до 01. септембра, како би смо резервисали смештај у наведеном хостелу. Уплата од 50% аранжмана или целог аранжмана треба да се изврши на рачун Енигматског савеза Србије број: 325 – 9500600039099 – 26 са назнаком за 21. СЕС у Коцељеви. Пријаве се врше на мејл председника ЕСС: vlagor5149@gmail.com.
Покровитељ 21. Сусрета енигмата Србије је општина Коцељева која ће обезбедити мајице, пригодне поклоне, превоз учесника приликом излета у манастир Каону и околину, ручак на затварању у ресторану „Делфин“ и др. Златни спонзор је као и до сада САЛОН ПЕХАРА ЈОВАНОВИЋ из Аранђеловца (пехари, медаље, повеље, плакете, дипломе и захвалнице).
Позивамо енигмате да предложе лого 21. Сусрета енигмата Србије који треба да буде штампан и на мајици.
Оквирни програм 21. Сусрета енигмата Србије јe промењен и дат је у прилогу. Коначни програм ћемо усвојити средином септембра.
Иначе, у „МАГАЗИНУ“ број 1292 од недеље 3. јула о. г. објављена је фоторепортажа аутора Драгољуба СТЕВАНОВИЋА : „ЗАНИМЉИВА СРБИЈА  КОЦЕЉЕВА“ на странама 20 и 21. Скандинавка на 31 страни је посвећена КОЦЕЉЕВИ, ТАМНАВИ И ФЕСТИВАЛУ ЗИМНИЦЕ (аутор СКОРДИСК ЕНИГМАТИКА).

ОБАВЕШТЕЊА О АКТИВНОСТИМА ЕСС
ЧЛАНСТВО
После позива да  поједини клубови и друштва обнове чланство констатовано је да је стање чланства на дан 1. јул следеће:
ЕК „БОР“ (клуб) - Бор :  
Булатовић Анђела, Илић Биљана, Матић Радомир, Миливојевић Милен, Милошевић Зоран, Раичевић Марина и Станковић Бора (7 чланова)
ЕК „ВАЉЕВО“ (секција)  – Ваљево :
Бабић Верољуб. Бабић Славица, Додевски Воја, Додевски Драгица, Марјановић Миленка и Марјановић Милосав (6)
ЕК „ИЗАЗОВ“ (секција)  – Лозница :
Аврамовић Добривој, Голоигра Јадран, Ковачевић Душан, Марковић Марко, Перић Сретен и Петровић Михаило (6).
ЕК „КИКИНДА“ (клуб) – Кикинда : 
Бован Славко, Драгомировић Небојша, Жарковачки Милан, Иванишевић Миодраг, Мандић Гојко, Миљевић Божо, Недић Недјељко, Оздановац Илија, Пупезин Златан, Томашев Вања, Цетић Драгиша, Штимац Звездана и Штимац Наташа (13 чланова).
ЕК „НИШ“ (секција) – Ниш :
Милуновић Зоран, Нагорни Александар, Радаковић Марјан и  Стефановић Видоје (4 члана).
ЕК „НОВА ЗАГОНЕТКА“ (клуб) – Београд :
Бановић Љубиша, Вукшић Војин, ДРАКУЛИЋ ЉУБИСЛАВ (умро), Живковић Мирослав, Зекић Ново, Јаковљевић Зорица, Јанковић Ацо Александар, Јововић Петар, Лазаревић Мирослав, Лазић Душко, Лојаница Драган, Матовић Драган, Милошев Аница, Оташевић Ђорђе, Пауновић Момир, Петковић Живота, Прванов Жељко, Раковић Раденко, Ристић Драган, Скоко Војислав, Станојковић Радомир, Стевановић Милија, Стојимировић Даница и Стојковић Ратко (24 члана).
ЕК „ПИРАМИДА“ (клуб) – Нови Сад :
Бесничанин Решад, Драгичевић Зоран, Ђокић Немања, Ђокић Слободан, Јанковић М. Александар, Јанковић Ана, Јанковић Миле, Јанковић Ћирковић Биљана, Рудић Дејан, Рудић Иван, Рудић Мирјана, Тепшић Милутин, Топличевић Горан, Цветковић Мирослав и Чолаковић Саша (15 ч).
ЕК „СРЕМ“ (секција) – Пећинци :
Јовановић Драгиша, Комненић Бранко, Шарић Владимир и Шарић Јовановић Гордана (4 члана).
УЕ „ВУК КАРАЏИЋ“ (клуб) – Београд : 
Жугић Станко, Јовановић Љиљана, Јовановић Радослав, Јовичић Радојица, Мијатовић Миленко, Петковски Никола и Рафаиловић Мирјана (7 чланова).
ПОЈЕДИНАЧНИ ЧЛАНОВИ:
Вуковић Јован и Иванов Крста (2 члана).
Дакле, на дан 1. јули 2022. године учлањени су у Енигматски савез Србије: ЕК „БОР“ – 7 чланова, ЕК „ВАЉЕВО“ – 6 чланова, ЕК „ИЗАЗОВ“ – 6 чланова, ЕК „КИКИНДА“ – 13 чланова, ЕК „НИШ“ – 4 члана, ЕК „НОВА ЗАГОНЕТКА“ – 24 члана, ЕК „ПИРАМИДА“ – 15 чланова, ЕК „СРЕМ“ – 4 члана, УЕ „ВУК КАРАЏИЋ“ – 7 чланова, ПОЈЕДИНАЧНА 2 ЧЛАНА – УКУПНО 88 ЧЛАНОВА.
Енигматски клуб „КИКИНДА“ је уплатом и дописом аутоматски обновио чланство према одлуци Председништва ЕСС од 5. марта ове године.
И поред више позива ЕД „ДР ЂОРЂЕ НАТОШЕВИЋ“ није обновило чланство иако је било појединачних изјава да су платили чланарину за ЕСС (Зоран Радисављевић, Кристиан Кнежевић). У међувремену је одржана 21. ЕНИГМАТСКА КОЛОНИЈА у Сомбору на којој је требало да се одржи скупштина овог друштва на којој је требало донети одлуку о чланству у ЕСС. До 25. јула није дошла информација о томе. 

САСТАВ ПРЕДСЕДНИШТВА ЕСС (9 чланова) :
Председник : Владимир ШАРИЋ, Шимановци, ЕК „Срем“ – Пећинци
потпредседник : Радомир МАТИЋ, Бор, ЕК „Бор“ – Бор
секретар : Верољуб БАБИЋ, Коцељева, ЕК „Ваљево“- Ваљево
чланови:
Мирослав ЛАЗАРЕВИЋ и Милија СТЕВАНОВИЋ, Београд, ЕК „Нова загонетка“ – Београд,
Миле ЈАНКОВИЋ и Иван РУДИЋ, Нови Сад, ЕК „Пирамида“ – Нови Сад,
Радојица ЈОВИЧИЋ, Београд, УЕ „Вук Караџић“ – Београд,
Вања ТОМАШЕВ, Кикинда, ЕК „Кикинда“ – Кикинда.
У Председништво ЕСС ће се укључити Сретен ПЕРИЋ, Лозница из ЕК „Изазов“ и Видоје СТЕФАНОВИЋ, Ниш из ЕК „Ниш“, када се измене одредбе Статута ЕСС везане за састав Пред седништва.

ТРЕЋЕ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У САСТАВЉАЊУ ЗАГОНЕТАКА
У техничкој организацији ЕК „Ваљево“ (Воја Додевски) одржана су прва три кола а у току је четврто коло ТРЕЋЕГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У САСТАВЉАЊУ ЗАГОНЕТАКА. Расписи, резултати и пласмани и изабрани радови су објављени на сајту Енигматског савеза Србије као и на блоговима РЕБУСИ, ТИО и ШМЕК.

ГЛАСНИК ЕСС
Према одлуци Председништва ЕСС од 5. марта ове године да Гласник ЕСС излази 4 пута годишње – у припреми је 39. број који ће обухватити период новембар 2021 – јул 2022. године. Уколико има сарадње можете послати на сајт председника до 31. јула ове године.

ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ :
Монографија „70 ГОДИНА НОВОСТИ ЕНИГМЕ“, чији су аутори Крста Иванов, Марјан Радаковић и Јован Вуковић, је у завршној фази а ЕСС ће помоћи као кровна организација дописима Удружењу новинара Србије и евентуалним спонзорима. Седмог јула је обележена 71 година излажења (први број изашао 7. јула 1951. године).
„ЕНИГМАТСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЛИЧНОСТИ И ДЕЛА“ – друго, допуњено издање са одостражником, је припремљена и имаће 450 страница формата 15 цм х 24 цм. Позивају се заинтересовани енигмати да се претплате и буду пренумеранти у висини од 1.000,00 динара у договору са аутором Ратком Стојковићем, који ће вам дати ближе информа-ције (телефон: 064/5069836). Енигматски савез Србије ће помоћи аутору у административним пословима око издавања књиге. 
Адресар енигмата Србије је у припреми па ћемо ускоро послати упитник енигматима Србије ради комплетирања података.

IN MEMORIAM
ЉУБИСЛАВ ДРАКУЛИЋ (1.5.1931. – 21.3.2022)
Наш дугогодишњи члан и сарадник инж ЉУБИСЛАВ ДРАКУЛИЋ преминуо је у Загребу у 92. години. О њему је објављен опширан текст у „Веснику“ бр. 72 и на сајту ЕСС и у „Новости енигми“ број 2476. од 01. 04. ове године. Остаје успомена на једног од доајена наше и регионалне енигматике!
Нека му је вечна слава и хвала!

Радна верзија ЕНИГМОИНФОРМАТОРА број 6 је послат почетком јула па, како због техничких разлога касни коначна верзија,  то је дато да је ово број 6 – 7 пошто има измена и прилог са Оквирним програмом 21. Сусрета енигмата Србије у Коцељеви.

Очекујући ваше примедбе и предлоге срдачно вас поздрављам.
Председник
Владимир Шарић, с. р.

2 коментара:

  1. ЗАХВАЉУЈЕМ НА ОБЈАВЉИВАЊУ! СРДАЧАН ПОЗДРАВ! Влашар

    ОдговориИзбриши
  2. Било је мало проблема са текстом због непотребног коришћења размакнице, али сам то некако решио. Поред тога увек кад добијем документ у Ворду имам проблем јер дуго не користим програме из пакета МС Офис.

    ОдговориИзбриши