понедељак, 13. септембар 2021.

НА ДАНАШЊИ ДАН

  

У празна обојена поља упишите самогласнике по принципу: иста боја - исти самогласник. У првом усправном ступцу добићете име и презиме српског енигматског велемајстора рођеног на данашњи дан пре равно 100 година (на слици је једна његова укрштеница са последње странице "Енигме").

5 коментара:

  1. САНА
    ИРАМ
    МАТО
    ОБАР
    НЕШО
    РЗАВ
    АЕЈА
    ЦРЕС
    КАРТ
    ОТЕР
    ВИМЕ
    ИСИЛ
    ЋЕЋА

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Решење је (усправно):
      С И М О Н:Р А Ц К О В И Ћ
      А Р А Б И З И Р А Т И:С Е
      Н А Т А Ш А:Ј Е Р Е М И Ћ
      А М О Р О В А:С Т Р Е Л А

      Дакле, горње решење није тачно.

      Избриши
  2. Nemam komentara za neobelezavanje jubilarne godisnjice vaistinu velikana enigmatika! Nista neuobicajno!

    ОдговориИзбриши
  3. Vaistinski velikani se nekako ne uklapaju u običaje mediokriteta koji decenijama vladaju srpskom enigmatskom scenom. Nedavno počivši Boško Petrović, takođe, kao da nije ni živeo ni stvarao enigmatske majstorije. Na proslavi "Enigme" dobismo neke nove "velikane", a oni "plakete". Ništa čudno - ovo je Srbija!

    ОдговориИзбриши
  4. Да, ништа чудно. Прослава Енигме је била, такорећи у затвореном кругу људи. Многи нису позвани, а требало их је позвати. Увек сам говорио и понављам: свако је уткао нешто у ту Енигму, па макар то био и један једини рад, ребус, анаграм, сканди... Бар напоменути требало их је. Прочитати им и написати имена...
    Сарадници, још увек живи спремни су били да поред путних трошкова сносе и трошкове ручка. Макар понео сендвич... Нико није желео ићи на кркање прасетине, већ на сусрете са колегама, размену мишљења, договор са уредницима...За мене Енигма као да више не постоји... Тужно, жалосно звучи. Али, шта је ту је!

    ОдговориИзбриши