петак, 24. април 2020.

ДОВРШИТЕ УКРШТЕНИЦУ

Попуните празна поља самогласницима: 35 - А, 20 - Е, 24 - И, 16 - О и 8 - У.
Prosečna dužina reči iznosi 5,85.

5 коментара:

 1. Мој предлог решења:

  ПЛАМЕНИК=ПРЕКОМЕРЕ
  ЛИВАДЕ=АПРЕТУРА=ЕК
  ЕГОН=ЗАДРУГАР=ЛАВО
  МА=ИЗНУРИТИ=СТАНИН
  ЕМЕНДАТОР=СКАРБОРО
  НЕВЕРНО=ОКТАЛИОН=М
  ИНАНА=ПОДРАНАК=ИРС
  ТТА=ВЛАКНАРА=ОСМАК
  И=УГЉАРНИК=КАЛЕНДЕ
  ЧИЛЕАНКА=АПОЛОНИОН
  ЕПИРКА=ЖИТАРИНА=СА
  ЛОНИ=УНИТАРАН=ТУЛУ (може и ТАЛУ; ТОЛУ)
  ИН=ЛЕВИТАУН=КРОТАК
  КИСАЧАНИН=ИЗАБРАВЕ

  Влашар

  ОдговориИзбриши
 2. ОКТИЛИОН, ЕПИРКЕ, ТУЛУ, остало је тачно.

  ОдговориИзбриши
 3. Usoješan rad, izuzetno lijepa mreža, bila bi zgodna za takmičenje. Nagrada pola kile prestiža, može i neki pjegavi pehar... evo se ne mogu sjetiti kako je Žare nedavno nazvao ovakve mreže.

  ОдговориИзбриши
 4. Dozvolio sam sebi luksuz da ukrstim neke čupave reči: zdravljak, ugljarnik, Čileanka... Ali, kad sam skinuo crna polja u prvom i poslednjem vodoravnom redu - ni makac. Ni monotone reči nisu pomogle. Potom sam probao sedmice na dijagram 19x13 - gore i dole prazno, levo i desno po dve reči, 20 crnih polja, mučio se u nekoliko navrata po 2-3 sata i - ništa. Uspeo sam dva puta doći do 90% ali poslednja polja nikako nisam uspevao popuniti. Neće baš uvek i neće baš sve.

  ОдговориИзбриши
 5. Ja sam nekoliko puta započinjao osmice, jednako želio imati i lijepe, složene riječi unutra, uvijek je završavalo odustajanjem. Birao sam da odustanem od mreže, ne od nekoliko lijepih riječi, tako da osmice nisam nikad napravio. Dobro si opisao to sa dovršavanjem, to je specifičnost ovakvih mreža (kao i svih zadanih likova) sve pada u vodu ako ne uspiješ dovršiti.

  ОдговориИзбриши