недеља, 19. април 2020.

POP U SPECIJALU



  
Nekoliko priloga legendarnog niškog enigmate Nikole Popovića (1941-2002) objavljenih u mom listu "Osmosmerka specijalno izdanje" tokom 2000. godine (od 2. do 4. broja).

5 коментара:

  1. Nemerljiv je njegov doprinos razvoju enigmatike u Nišu, Srbiji i Jugoslaviji.

    ОдговориИзбриши
  2. Upoznao ga nisam. Jedna je križaljka sa četiri bjeline.

    ОдговориИзбриши
  3. Neponovljive organizatorske sposobnosti, predivan pristup prepun tolerancije, pravi pedagoški pristup, drugarčina kojega smo svo voleli! Prava je šteta što nije imao više vremena za sastavljanje! Ovde me je impresionirala ukrštenica sa rastresitim crnim poljima.

    ОдговориИзбриши
  4. I pored velikih obaveza na poslu u Lutriji i stalnih putovanja zbog rukometnih utakmica (bio je savezni sudija, a kasnije kontrolor RSJ, prvi čovek Rukometnog saveza Nišavskog regiona, član upravnog odbora prvoligaša RK "Železničar Jugopetrol"... bio je i sudija Šahovskog saveza Srbije) stalno nas je dočekivao u svojoj kancelariji - neko bi doneo ukrštenice za niški dnevnik "Narodne novine", neko svratio da od starog vuka čuje kako se sastavlja dobra ukrštenica. Nikada i nikome nije rekao da nema vremena i da dođe neki drugi put. Ipak, pre svega je bio Čovek sa velikim "Č"!

    ОдговориИзбриши