понедељак, 1. новембар 2021.

ZLATNI JUBILEJ

Na današnji dan pre pedeset godina, u niškom dnevnom listu "Narodne novine" broj 1632, objavljene su prve ukrštene reči niškog, srpskog i jugoslovenskog velemajstora enigmatike - Žarka Đokića. U tih 18.263 dana objavio je više od trideset hiljada vrhunskih, uglavnom mrežastih enigmatskih sastava, uređivao listove, enigmatske rubrike i nedeljne enigmatske dodatke, pripremao zadatke za televizijske kvizove, izdao nekoliko knjiga, družio se sa kolegama enigmatičarima širom regiona...
 
Uz želju da Žar-ptica još mnogo godina leti ovim našim enigmatskim nebom, čestitam mu prvih pet decenija rada i pozdravljam ga njegovom poznatom krilaticom: živ(j)ela enigmatika!

6 коментара:

  1. Pridružujem se čestitkama svom dragom kolegi i zemljaku Žarku!
    Srećan jubilej i još puno enigmatskih majstorija!

    ОдговориИзбриши
  2. Žarko, Miroslav je vrlo lepo sročio čestitku, tako da od mene još samo: sve najbolje i (j) u tvojoj krilatici!
    ZM

    ОдговориИзбриши
  3. Moje iskrene čestitke Georgiju Ž. na ogromnome jubileju. Nadam se da će nas Žare još dugo oduševljavati svojim enigmatskim pregnućima.

    ОдговориИзбриши
  4. Žarko je izabrao enigmatiku i ona je izabrala njega, desio se spoj znanja, energije, talenta, zanosa i ljudske veličine realiziran u ovoj našoj, u svojoj marginalnosti prekrasnoj raboti, čišće i ljepše teško da može biti.
    Čestitke i najbolje želje!

    ОдговориИзбриши